Υπο νέα Διεύθυνση...

Μετακομίσαμε και πλέον οι δραστηριότητες της Σχολής ανακοινώνονται στη παρακάτω διεύθυνση :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH


που είναι ηλεκτρονική εφημερίδα. Όσοι λοιπόν θέλετε να μάθετε σήμερα τι γίνεται στην Ελληνογαλλική Σχολή, χρησιμοποιείστε το σύνδεσμο αυτό. Η αρχική χρήση του συγκεκριμένου ιστολογίου έχει ανασταλεί - προς το παρόν.

Σε αυτό το ιστολόγιο (blog) δημοσιεύονται όλες οι ανακοινώσεις που δίνονται στους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής. Μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτές πηγαίνοντας στη κατάλληλη καταχώρηση, ή βάζοντας τις κατάλληλες λέξεις στο "παραθυράκι" που είναι παρακάτω και να ζητήσετε να το βρει το πρόγραμμα.
Οι ανακοινώσεις είναι χωρισμένες σε κατηγορίες ανάλογα το περιεχόμενό τους.

Για να ψάχνετε καλύτερα.


25 Νοεμβρίου 2008

Ταξίδια στη Γαλλία.

Δόθηκε σήμερα η παρακάτω ανακοίνωση.

Αγία Παρασκευή, 24/11/2008

Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Λυκείου,
που θα συμμετάσχουν σε ταξίδι ανταλλαγής στη Γαλλία

Αγαπητοί Γονείς,

Σχετικά με το ταξίδι ανταλλαγής στη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει το παιδί σας, όπως ήδη έχετε δηλώσει, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα εξής:

- Επειδή οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών μας είναι πολύ περισσότερες (61) από όσα παιδιά μπορεί να δεχθεί το Λύκειο του St. Brieuc (40), και για να μη δυσαρεστήσουμε τα υπόλοιπα παιδιά, ήλθαμε σε επαφή με Λύκειο στη Nantes, με την οποία κάνει ανταλλαγή και το Γυμνάσιο, που θα δεχθεί τους υπόλοιπους 21 μαθητές μας. Άρα, οι μαθητές θα χωριστούν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων οι πρώτοι 40 κατά σειρά προτεραιότητας της οριστικής συμμετοχής (προκαταβολή) θα πάνε στο St. Brieuc και οι υπόλοιποι 21 στη Nantes. Παρέχεται όμως και η δυνατότητα της Nantes, ως πρώτης επιλογής. Τα έξοδα συμμετοχής στο ταξίδι είναι τα ίδια, περίπου €650-750. (Θα εξαρτηθεί από την τιμή που θα κλείσουμε τα εισιτήρια του τρένου), με επιπλέον χρήματα κατά την εκτίμησή σας, για το φαγητό και άλλα μικροέξοδα του παιδιού. Το πρόγραμμα θα είναι ως εξής (και για τις δύο ομάδες)
- Τετάρτη 11/3 Αθήνα-Παρίσι, με ΟΑ 20111 ΜΑR 09.35, άφιξη 12.05
- Διανυκτέρευση στο Παρίσι σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, με πρωινό μπουφέ.
- Πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων, από αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, με city tour στο Παρίσι, το απόγευμα μετά την άφιξη και την άλλη μέρα (Πέμπτη 12/3) το πρωί, μέχρι το σταθμό του τρένου στο Mont-Parnasse.
- Εκεί, οι μαθητές θα χωριστούν σε τρένα με διαφορετικό προορισμό, St. Brieuc και Nantes, ώρα άφιξης περίπου 22.00.
- Τα παιδιά γίνονται δεκτά από τις οικογένειες και από την άλλη μέρα το πρωί (Παρασκευή), αρχίζει το πρόγραμμά τους εκεί:
- Παρασκευή 13/3: Γνωριμία με το Λύκειο. 1η εκδρομή
- 14 & 15/3 (Σαββατοκύριακο): παραμονή στις οικογένειες.
- Δευτέρα 16/3: εκδρομή 2η
- Τρίτη 17/3: εκδρομή 3η
- Τετάρτη 18/3: επιστροφή στο Παρίσι με τρένο, μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα με ΟΑ 20818 ΜΑR, 19.30, άφιξη 23.50 στο αεροδρόμιο.

Οι μαθητές θα περάσουν και αρκετό χρόνο στο Λύκειο, μέσα στις τάξεις για φαγητό, με τους φίλους τους.

Α) Οι εκδρομές και τα θέματα που θα επεξεργαστούν οι μαθητές της ομάδας St. Brieuc
είναι: Οι μυθολογίες, -ελληνική-κελτική. Η θάλασσα.
· Επίσκεψη στο ιστορικό Sain t Michel, που προστατεύεται από την Unesco, (ως περιβαλλοντικό υποδειγματικό τοπίο).
· Επίσκεψη στο Cancale: Ψαράδικο λιμανάκι.
· Επίσκεψη στο St. Malo: Οχυρωμένη πόλη, με τείχη, γενέθλια πόλη του Jacques Cartier, εξερευνητή που έφτασε ως τον Καναδά, του Robert Surconf, κουρσάρου-πλοιοκτήτη την εποχή του Λουδοβίκου ΙΣΤ., του F-R Chateaubriand, ενός από τους σπουδαίους φιλέλληνες του 1821.
· Επίσκεψη στο Dinard : Παραθαλάσσιο θέρετρο. Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την παλιρροϊκή κίνηση των υδάτων.
· Επίσκεψη στο Ακρωτήριο FREHEL και το κάστρο FORT-LA-LATTE : Χαρακτηριστικές ακρογιαλιές των ακτών της Βρετάννης (ύφαλοι, φάροι) και της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, με μεγάλο πλήθος θαλασσινών πουλιών (καταφύγιο).
· B) Οι εκδρομές και το θέμα που θα επεξεργαστούν οι μαθητές της ομάδας Nantes είναι: «Το τρίγωνο της σκλαβιάς:Αφρική – Nantes - Αμερική»
· Επίσκεψη στο Κάστρο της Nantes
· Επίσκεψη στο Μουσείο Ιουλίου Βερν, μέσα στην πόλη, αφού είναι η γενέτειρα του.
· Επίσκεψη στην πόλη Guérande , χαρακτηριστική βρεταννική, μεσαιωνική πόλη.

Παρακαλούμε να μας επιστρέψετε, το παρακάτω απόκομμα, με την προκαταβολή, το αργότερο ως την Παρασκευή 28/11/2008, καθώς και το φύλλο με τις απαντήσεις γύρω από την υγεία του παιδιού.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Με τιμή,

Η Διευθύντρια του Λυκείου


Β. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ

Ο/Η υπογεγραμμέν…. …………………………………………………………………
Κηδεμόνας τ… μαθητ….. της Α΄ Λυκείου ……………………………………………………..
Σας διαβιβάζω το ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγεία του παιδιού μου, σας αποστέλλω την προκαταβολή των €250.- (διακόσια πενήντα) και υποβάλλω το αίτημά μου για συμμετοχή του παιδιού μου στο ταξίδι στη Γαλλία από 11 έως 18/3/09,

Α-  στο Saint Brieuc
Β-  στη Nantes

Αθήνα, …../11/08
Ο/Η δηλ…….
http://informlfh.blogspot.com