Υπο νέα Διεύθυνση...

Μετακομίσαμε και πλέον οι δραστηριότητες της Σχολής ανακοινώνονται στη παρακάτω διεύθυνση :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH


που είναι ηλεκτρονική εφημερίδα. Όσοι λοιπόν θέλετε να μάθετε σήμερα τι γίνεται στην Ελληνογαλλική Σχολή, χρησιμοποιείστε το σύνδεσμο αυτό. Η αρχική χρήση του συγκεκριμένου ιστολογίου έχει ανασταλεί - προς το παρόν.

Σε αυτό το ιστολόγιο (blog) δημοσιεύονται όλες οι ανακοινώσεις που δίνονται στους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής. Μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτές πηγαίνοντας στη κατάλληλη καταχώρηση, ή βάζοντας τις κατάλληλες λέξεις στο "παραθυράκι" που είναι παρακάτω και να ζητήσετε να το βρει το πρόγραμμα.
Οι ανακοινώσεις είναι χωρισμένες σε κατηγορίες ανάλογα το περιεχόμενό τους.

Για να ψάχνετε καλύτερα.


17 Σεπτεμβρίου 2008

Σημαντικές πληροφορίες.

Δόθηκε σήμερα ανακοίνωση στους μαθητές της σχολής που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με προθεσμίες, υποχρεώσεις και δυνατότητες. Παρακαλώ πολύ δώστε προσοχή. Ακολουθεί η ανακοίνωση.


Αγία Παρασκευή, 16/09/2008

Προς τους μαθητές του Λυκείου και τους κηδεμόνες τους.

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Ευχόμενοι και πάλι καλή σχολική χρονιά, παρακαλούμε να δώσετε τη δέουσα προσοχή στην παρούσα Ανακοίνωση, γιατί περιέχει οδηγίες λειτουργίας του Λυκείου που σας αφορούν άμεσα, αφού αποτελεί απόσπασμα της υπ΄αρ. 80350/Γ2 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ:

1. Χρονικά όρια μετεγγραφών: Μέχρι το Μάρτιο.

2. Χρονικά όρια αλλαγής Κατευθύνσεως ή Μαθήματος Επιλογής: 15 Οκτωβρίου

3. Απαλλαγή από Θρησκευτικά: Με αίτηση-δήλωση του κηδεμόνα

4. Απαλλαγή από Φυσική Αγωγή: Όποτε προκύψει πρόβλημα έκτακτο (τραυματισμός κ.α.) ή από την αρχή του έτους αν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση, (με ιατρική βεβαίωση από δημόσιο Νοσοκομείο).

5. Όρια απουσιών: Έως 114 ωριαίες απουσίες, εκ των οποίων μόνον οι 50 μπορούν να είναι αδικαιολόγητες.
- Η δικαιολόγηση απουσιών γίνεται μέσα σε 10 ημέρες από την ημέρα επιστροφής, είτε με έντυπο που συμπληρώνει ο κηδεμόνας αυτοπροσώπως στο σχολείο είτε με Δήλωση του Ν.1599 που μπορεί να την διαβιβάσει στο σχολείο με τον μαθητή.
- Οι απουσίες που μπορεί να δικαιολογηθούν από τον κηδεμόνα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 10 σχολικές ημέρες μέσα σε όλο το χρόνο, ούτε παραπάνω από δύο συνεχόμενες ημέρες. Κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να δικαιολογείται με ιατρική βεβαίωση.
- Σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμητικού ορίου απουσιών μπορούν να δικαιολογηθούν από το Σύλλογο Καθηγητών έως 164 απουσίες, αν είναι όλες δικαιολογημένες και αν ο μαθητής έχει Γενικό Μ.Ο. βαθμολογίας στα μαθήματα άνω του 15. Επίσης μπορούν να δικαιολογηθούν αν ο μαθητής έχει νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα.
Μονόωρες απουσίες ή μισής ημέρας δεν δικαιολογούνται.
Υποχρέωση της οικογένειας να ειδοποιεί το πρωί τη γραμματεία του Λυκείου (τηλ.: 211 300 91 21) σε περίπτωση απουσίας του μαθητή, το αργότερο ως τις 10.00π.μ.


6. Φυσικώς Αδύνατοι μαθητές (Π.Δ. 60/2006, αρθρ. 27)
α) δυσλεκτικοί : εξετάζονται προφορικά, αφού προσκομίσουν Βεβαίωση Δυσλεξίας
από το ΚΔΑΥ στο οποίο ανήκει η περιοχή μας.
β) μόνιμη ή προσωρινή σωματική βλάβη (π.χ. κάταγμα χειρός): εξετάζονται
προφορικά αφού προσκομίσουν Γνωμάτευση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής
Επιτροπής της Νομαρχίας, που επιτρέπει αυτό τον τρόπο εξέτασης.

7. Κατ’ ιδίαν διδαχθέντες: χαρακτηρίζονται μαθητές για σοβαρούς λόγους υγείας μετά από αίτησή τους προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ (για κατ’ οίκον διδασκαλία) και στην Διεύθυνση Σπουδών του ΥΠΕΠΘ (για κατ’ οίκον εξέταση).

8. Κινητά τηλέφωνα Απαγορεύεται αυστηρά και θα τιμωρείται η χρήση κινητών τηλεφώνων (Υπουργική Απόφ. 132328/Γ2/7.12.2006)

9. Κάπνισμα
Απαγορεύεται αυστηρά και σε όλους τους χώρους του σχολείου κατ΄εφαρμογή της Υγειονομικής διάταξης ΥΙ/Γ.Π./Οικ.76017/29.07.02. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.

Με τιμή

Η Διευθύντρια του Λυκείου


Β. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

St Brieuc - Σχολικό ταξίδι.

Δόθηκε σήμερα ανακοίνωση στους μαθητές της σχολής μας, που αφορά σχολικό ταξίδι για την Α' λυκείου. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Αγία Παρασκευή, 15.9.2008


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας πληροφορούμε ότι το τρέχον σχολικό έτος (2008-2009) θα πραγματοποιηθεί ταξίδι στη Γαλλία, στην περιοχή Bretagne για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Οι μαθητές, -στο πλαίσιο ανταλλαγής- θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών της ίδιας τάξης του σχολείου «Ernest Renan » της πόλης Saint Brieuc, που έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού για τους έλληνες μαθητές είναι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Mαρτίου (2009), ενώ οι γάλλοι μαθητές θα έλθουν για φιλοξενία το επόμενο σχολικό έτος.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού οι έλληνες μαθητές θα συμμετάσχουν σε εκδρομές, όπως στο Mont Saint Michel, Saint Malo, Dinan και στην «ακτή του κόκκινου γρανίτη» με ξενάγηση στο νησί. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται παραμονή 2 ημερών στο Παρίσι, επίσκεψη των σημαντικότερων μνημείων και εκδρομή στο Σηκουάνα με τα φημισμένα bâteaux-mouches.

Η μετάβαση Αθήνα-Παρίσι-Αθήνα θα γίνει αεροπορικώς, ενώ Παρίσι-St.Brieuc-Παρίσι, σιδηροδρομικώς.

Το κόστος του ταξιδιού δεν έχει ακόμη υπολογιστεί ακριβώς, περιμένουμε σχετικές προσφορές.

Το τελικό ποσόν, ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής του θα οριστούν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής.

Η Διευθύντρια του Λυκείου


Β. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καλή Σχολική Χρονιά 2008 - 2009

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα λειτουργήσει σε αυτό το χώρο ένας εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης. Εδώ θα αναρτώνται καθημερινά όλες οι ανακοινώσεις που θα δίνονται στους μαθητές της Σχολής μας. Η περυσινή ανταπόκριση μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή με 1700 περίπου επισκέψεις σε ένα χρόνο, πιστεύω όμως ότι εφέτος που ήδη έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη του συγκεκριμένου ιστολογίου (κν blog), θα το επισκέπτεστε συχνότερα για τη ενημέρωσή σας.
Καλή χρονιά σε όλους μας.

Ο Διαχειριστής.